KOCZKA MÁTÉ

SZABADÚSZÓ PR TANÁCSADÓ

Sok cég igyekszik bekerülni a médiába, mert ez presztízst jelent, növeli az ismertséget és hosszútávon eladásokat generál. Erre az egyik legjobb mód, ha sajtóközleményt készítünk és küldünk ki.

Egy átlagos újságíró viszont naponta 100+ sajtóközleményt kap meg e-mailben és ezeknek csak a töredéke kerül be végül a hírfolyamokba.

KOCZKA MÁTÉ

SZABADÚSZÓ PR TANÁCSADÓ

Sok cég igyekszik bekerülni a médiába, mert ez presztízst jelent, növeli az ismertséget és hosszútávon eladásokat generál. Erre az egyik legjobb mód, ha sajtóközleményt készítünk és küldünk ki.

Egy átlagos újságíró viszont naponta 100+ sajtóközleményt kap meg e-mailben és ezeknek csak a töredéke kerül be végül a hírfolyamokba.

SEGÍTSÉG, HOGY NE CSAK A “FIÓKNAK” ÍRD MEG A KÖZLEMÉNYT.

Több mint 10 éve foglalkozom PR tanácsadással szabadúszóként, évi több ezer online, nyomtatott, tévés és rádiós sajtómegjelenéssel a hátam mögött szeretnélek segíteni.

Ott leszek a sajtóközlemény menedzselésének elejétől a végéig: a téma kitalálásában, a szöveg megírásában, a saját sajtólistára való terjesztésében, lobbitevékenységben és médiafigyelésben is.

TÖBB, MINT…

ÉV TAPASZTALAT

SAJTÓKÖZLÉMÉNY ÉVENTE

MEGJELENÉS

Sajtóközlemény
kiküldése előtt állsz?

Kérj tőlem egy 30 perces online
PR konzultációt ingyenesen!

MIT VÁRHATSZ TŐLEM, HA EGYÜTT DOLGOZUNK A SAJTÓKÖZLEMÉNYEDEN?

ŐSZINTESÉG

Minden terület és téma más és más. Még azelőtt elmondom, hogy milyen reális esélyekkel indulunk a közleményeddel a médiában, mielőtt üzletet kötnénk. Ha kell, tanácsaimmal segítek addig formálni a sajtóközlemény koncepcióját, amíg biztosan sikeres nem lesz.

ÉLŐ SAJTÓKAPCSOLATOK

Azt hiszem nincs olyan magyar szerkesztőség, ahol legalább egy-két munkatárs ne ismerné a nevem. PR-osként és magánemberként is örömömet lelem a kapcsolatok építésében és ápolásában, ami igazán előnyös a szakmában.

PROFI SZÖVEG

Szövegíró alvállalkozóim kivétel nélkül gyakorló újságírók – ahogyan én is az voltam korábban. Tapasztalatunk segít a témák kidolgozásánál és a lapokba legjobban illeszkedő szövegek elkészítésénél. Évente 300+ sajtóközleményt írunk meg, főleg KKV-knak.

SZOFTVERES SEGÍTSÉG

A sajtóközlemények kiküldését egy kifejezetten erre a célra fejlesztett, havidíjas szoftver segítségével végzem, amely lehetővé teszi a levelek tesztelését, statisztikáinak pontos nyomkövetését. A médiafigyelésben több informatikai rendszer van segítségemre, így könnyen megtaláljuk az összes online, nyomtatott, tévés és rádiós említést.

SAJÁT SAJTÓLISTA

A PR szakmában töltött több, mint 10 évem alatt közel 2000 újságíró és szerkesztő e-mail címét tartalmazó adatbázist építettem. A sajtóközleményeket erre a saját sajtólistára küldöm ki.Emellett minden alkalommal kiegészítem a listát a témához leginkább illeszkedő egyéb szakmai és tematikus médiumokkal.

GARANCIA

Még nem volt olyan általam kiküldött sajtóközlemény, amit senki sem hozott le a médiában. Ezért örömömre szolgál garanciát vállalni: ha nem jelenik meg a közleményed legalább 5 helyen, nem kell fizetned semmit!

néhányan, akik már dolgoztak velem

„Máté az egyik legjobb PR-os, akivel valaha találkoztam. Rendszeresen készít nekünk sajtóközleményeket és már több média tanulmányutat is szervezett a szállodába. Végre egy olyan kommunikációs szakember, aki valóban átérzi a márkát, széleskörű élő kapcsolatrendszere van, mindig lehet rá számítani. Örömmel ajánlom.”

Belán Miklós

Igazgató, Visegrádi Royal Club Hotel ****

“Az első pillanattól kezdve a kommunikáció gördülékenyen ment, a határidőket percre pontosan tartotta, segített az ötletelésben, visszajelzést adott, és ami a legfontosabb: tartotta az ígéretét. Széles körű rálátása van a médiára, tapasztalata és kapcsolatrendszere segített eljuttatni a megfelelő helyre a híreket, ennek köszönhetően szuper, országos viszonylatban mérhető eredményeket értünk el. Közösen. Ez fontos, mert szerintem csak így lehet.”

Szántó Dániel

Író

“Máté már évek óta a GDN külsős PR-osa. Nagyon jó közösen dolgozni a sajtókommunikáción, sajtóközleményeken. Együtt új témákat tudunk hozni a szakmába, amiket jó kapcsolatokkal meg tud jeleníteni a médiában. A szakmaiság mellett ráadásul jó emberi kapcsolat is kialakult közöttünk.”

Gadanecz Zoltán

Alapító, tulajdonos, GDN Ingatlanhálózat

“Ma már tudom, hogy ha valaki azt mondja, hogy “A PR kizárólag nagy cégeknek való.”, akkor ő még nem dolgozott együtt Mátéékkal. Bátran ajánlom minden olyan cégnek, akinek fontos, hogy megbízható, hiteles cég benyomását tudja kelteni, mert tapasztalatom szerint a PR leginkább ezt adja (és ezen keresztül számos VIP vevőt).”

Surányi Ferenc

Ügyvezető, M.I.Solutions

“Mátéval már 2014 óta sikeresen működünk együtt a FIVOSZ legnagyobb éves rendezvénye, a Fiatal Vállalkozók Hete PR kommunikációja kapcsán. Emellett sok eredményes gazdasági témájú sajtóközleményt készített és jelentetett meg a megbízásunkból. Igazi csapattárs, akitől mindig profi munkát kapunk.”

Kovács Patrik

Elnök, Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége

“Mátéval több mint 3 éve dolgozunk PR és kommunikációs fronton. Együtt kezdtük az “én márkám” és a Mentes Feszt rendezvényünk kommunikációjának kiépítését és ezen vonalak minél nagyobb publicitásának elérését. Szakmai kapcsolatunk kezdete óta a öröm a közös ötletelés – megvalósítás és a legfontosabb, hogy a munkálatok végén a megjelenési számok is biztosítottak.”

Oltványi Zsolt

Tulajdonos, Mentes Cukrászüzem

3 Érv a Sajtóközlemény Mellett

INGYENES

A sajtóközlemények hatására “ingyen” írnak rólad az újságok, legalábbis a kiadóktól nem fogsz számlát kapni. A fizetett hirdetésekre és PR cikkekre elköltött összeg töredékéért, kreativitással, gerilla módon kerülhetsz be a médiába a segítségünkkel. Csak egy jó sztori kell hozzá.

HITELES

A reklámoknál sokkal hitelesebbek a hírek. Ha egy cikkben olvasnak rólad vagy egy interjúban látnak, bizonyítottan jobban hisznek neked, mintha ugyanazt egy fizetett reklámban mondtad volna. A PR képes arra, hogy bizalmat építsen a célközönségedben, ezzel segítve céljaid elérését.

ÉPÍTI AZ ISMERTSÉGED

A PR egyik legnagyobb haszna, hogy nyomot hagy az emberekben. A médiamegjelenés hírnevet épít. A hírnév pedig olyan bizalom a cég iránt, mely hatalmas érzelmi többletet ad hozzá egy-egy termék, szolgáltatás megítéléséhez. Ennek eredménye az egyre több érdeklődő és vásárló.

Sajtótermékek, ahol már megjelentek az általunk képviselt témák (a teljesség igénye nélkül)

VEGYÜK FEL A KAPCSOLATOT!

Kérdés, kérés esetén az alábbi elérhetőségeken találsz meg, illetve az űrlap segítségével is eljuttathatod hozzám az üzenetedet.

Koczka Máté

06 20 311 01 22 

mate@akoczka.com

Facebook

LinkedIn

PR Furfang blog