Koczka Máté

Szabadúszó PR tanácsadó

Sok cég igyekszik bekerülni a médiába, mert ez presztízst jelent, növeli az ismertséget és hosszútávon eladásokat generál. Erre az egyik legjobb mód, ha sajtóközleményt készítünk és küldünk ki.

Egy átlagos újságíró viszont naponta 100+ sajtóközleményt kap meg e-mailben és ezeknek csak a töredéke kerül be végül a hírfolyamokba.

Koczka Máté Szabadúszó PR Tanácsadó
Kézben tartott kihangosító

Segítség, hogy ne csak a fióknak” írd meg a közleményt.

Több mint 10 éve foglalkozom PR tanácsadással szabadúszóként, évi több ezer online, nyomtatott, tévés és rádiós sajtómegjelenéssel a hátam mögött szeretnélek segíteni.

Ott leszek a sajtóközlemény menedzselésének elejétől a végéig: a téma kitalálásában, a szöveg megírásában, a saját sajtólistára való terjesztésében, lobbitevékenységben és médiafigyelésben is.

Több, mint…

Év tapasztalat

Sajtóközlemény évente

Megjelenés

Év tapasztalat

Sajtóközlemény évente

Megjelenés

Sajtóközlemény kiküldése előtt állsz?

Kérj tőlem egy 30 perces online PR konzultációt ingyenesen!

Koczka Máté Szabadúszó PR Tanácsadó

Mit várhatsz tőlem, ha együtt dolgozunk a sajtóközleményeden?

Őszinteség

Minden terület és téma más és más. Még azelőtt elmondom, hogy milyen reális esélyekkel indulunk a közleményeddel a médiában, mielőtt üzletet kötnénk. Ha kell, tanácsaimmal segítek addig formálni a sajtóközlemény koncepcióját, amíg biztosan sikeres nem lesz.

Élő sajtókapcsolatok

Azt hiszem nincs olyan magyar szerkesztőség, ahol legalább egy-két munkatárs ne ismerné a nevem. PR-osként és magánemberként is örömömet lelem a kapcsolatok építésében és ápolásában, ami igazán előnyös a szakmában.

Profi szöveg

Szövegíró alvállalkozóim kivétel nélkül gyakorló újságírók – ahogyan én is az voltam korábban. Tapasztalatunk segít a témák kidolgozásánál és a lapokba legjobban illeszkedő szövegek elkészítésénél. Évente 300+ sajtóközleményt írunk meg, főleg KKV-knak.

Szoftveres segítség

A sajtóközlemények kiküldését egy kifejezetten erre a célra fejlesztett, havidíjas szoftver segítségével végzem, amely lehetővé teszi a levelek tesztelését, statisztikáinak pontos nyomkövetését. A médiafigyelésben több informatikai rendszer van segítségemre, így könnyen megtaláljuk az összes online, nyomtatott, tévés és rádiós említést.

Saját sajtólista

A PR szakmában töltött több, mint 13 évem alatt közel 2000 újságíró és szerkesztő e-mail címét tartalmazó adatbázist építettem. A sajtóközleményeket erre a saját sajtólistára küldöm ki. Emellett minden alkalommal kiegészítem a listát a témához leginkább illeszkedő egyéb szakmai és tematikus médiumokkal.

Garancia

Még nem volt olyan általam kiküldött sajtóközlemény, amit senki sem hozott le a médiában. Ezért örömömre szolgál garanciát vállalni: ha nem jelenik meg a közleményed legalább 5 helyen, nem kell fizetned semmit!

Néhányan, akik már dolgoztak velem

„Mátéval már több éve együtt dolgozunk. Nagyon pozitív a tapasztalatunk vele, mint PR szakemberrel. Flexibilis, nyitott az új ötletekre és sok esetben együtt ötletelünk, ami előre visz és érdekesebbé tesz egy-egy projektet. Jó stílusban ír és remek kapcsolatrendszerének köszönhetően a napelemes témát közelebb tudjuk hozni az emberekhez. Csak ajánlani tudom.”

Beleznai Orsolya
Marketing igazgató, Wagner Solar

„Mátéval már több éve, időszakosan dolgozunk együtt egy-egy projekt kapcsán. Nem is kérdés, hogy kihez forduljak, mindig számíthatok szakszerű segítségére, időben teljesített minden kérést a lehető legflexibilisebben. Nagyon könnyű együtt dolgozni mert a közös ötletekből Máté egy remek, kerek PR cikket készít, amit a tapasztalatai és kapcsolatrendszere miatt a megfelelő helyekre képes közvetíteni a céged profiljának megfelelően. Szívből ajánlom a vele való konzultációt és munkát!”

Sóti Szilvia
Golf Sales Executive, Zala Springs

„Az első pillanattól kezdve a kommunikáció gördülékenyen ment, a határidőket percre pontosan tartotta, segített az ötletelésben, visszajelzést adott, és ami a legfontosabb: tartotta az ígéretét. Széles körű rálátása van a médiára, tapasztalata és kapcsolatrendszere segített eljuttatni a megfelelő helyre a híreket, ennek köszönhetően szuper, országos viszonylatban mérhető eredményeket értünk el. Közösen. Ez fontos, mert szerintem csak így lehet.”

Szántó Dániel
Író

„Mióta veled együtt dolgozom, teljes mértékben felrobbant a média megkeresések száma. Célom az volt, hogy ismertté váljon a nevem az országban és a szakmán belül, SIKERÜLT! Nincs nagy viszonyítási alapom PR-manager kapcsán, de biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobb döntést hoztam meg mikor elkezdtünk közösen dolgozni. Sokszor éreztem azt, hogy szeretném áttörni azt a bizonyos falat, de nem sikerült egyedül. Rengeteg embernek ajánlottalak már azóta és mindenkivel szívesen osztom meg a tapasztalataimat veled szemben.”

Fazekas Ádám
Cukrászmester, Fazekas Cukrász Kft.

„Sajtó megjelenések? PR vagy én-márka építés? Mátét csak ajánlani tudom! Évek óta dolgozunk együtt, több céggel és területtel. Rengeteg sikeres kampányunk volt, ahol nem pusztán PR szakértőként volt jelen. Szakmai rátermettségével és tapasztalatával még a stratégia alkotásban is segített! Ha túl kicsinek érzed magad, ahhoz hogy saját PR szakembered legyen, bátran keresd! A szakértői státuszod kialakításában hatalmas segítség! Hajrá mindenkinek, aki ismertséget és hírnevet szeretne!”

Dr. Tóth Judit Lenke,
Adatvédelmi szakjogász

„Máté már évek óta a GDN külsős PR-osa. Nagyon jó közösen dolgozni a sajtókommunikáción, sajtóközleményeken. Együtt új témákat tudunk hozni a szakmába, amiket jó kapcsolatokkal meg tud jeleníteni a médiában. A szakmaiság mellett ráadásul jó emberi kapcsolat is kialakult közöttünk.”

Gadanecz Zoltán
Alapító, tulajdonos, GDN Ingatlanhálózat

„Mátéval az első perctől fogva megtaláltuk a közös hangot. Szakmaisága, a RAVAK céljaival tökéletes párost alkotva, számos PR cikk eredményeként jelzi azt a tudást, amit bátran ajánlok cégeknek, válallkozóknak. Köszönjük, Máté!”

Pintér István
Marketingvezető, RAVAK

„Máté az egyik legjobb PR-os, akivel valaha találkoztam. Rendszeresen készít nekünk sajtóközleményeket és már több média tanulmányutat is szervezett a szállodába. Végre egy olyan kommunikációs szakember, aki valóban átérzi a márkát, széleskörű élő kapcsolatrendszere van, mindig lehet rá számítani. Örömmel ajánlom.”

Belán Miklós
Igazgató, Visegrádi Royal Club Hotel ****

Mátéval már 2014 óta sikeresen működünk együtt a FIVOSZ legnagyobb éves rendezvénye, a Fiatal Vállalkozók Hete PR kommunikációja kapcsán. Emellett sok eredményes gazdasági témájú sajtóközleményt készített és jelentetett meg a megbízásunkból. Igazi csapattárs, akitől mindig profi munkát kapunk.”

Kovács Patrik
Elnök, Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége

„Ma már tudom, hogy ha valaki azt mondja, hogy “A PR kizárólag nagy cégeknek való.”, akkor ő még nem dolgozott együtt Mátéékkal. Bátran ajánlom minden olyan cégnek, akinek fontos, hogy megbízható, hiteles cég benyomását tudja kelteni, mert tapasztalatom szerint a PR leginkább ezt adja (és ezen keresztül számos VIP vevőt).”

Surányi Ferenc
Ügyvezető, M.I. Solutions

3 érv a sajtóközlemény mellett

Ingyenes

A sajtóközlemények hatására “ingyen” írnak rólad az újságok, legalábbis a kiadóktól nem fogsz számlát kapni. A fizetett hirdetésekre és PR cikkekre elköltött összeg töredékéért, kreativitással, gerilla módon kerülhetsz be a médiába a segítségünkkel. Csak egy jó sztori kell hozzá.

Hiteles

A reklámoknál sokkal hitelesebbek a hírek. Ha egy cikkben olvasnak rólad vagy egy interjúban látnak, bizonyítottan jobban hisznek neked, mintha ugyanazt egy fizetett reklámban mondtad volna. A PR képes arra, hogy bizalmat építsen a célközönségedben, ezzel segítve céljaid elérését.

Építi az ismertséged

A PR egyik legnagyobb haszna, hogy nyomot hagy az emberekben. A médiamegjelenés hírnevet épít. A hírnév pedig olyan bizalom a cég iránt, mely hatalmas érzelmi többletet ad hozzá egy-egy termék, szolgáltatás megítéléséhez. Ennek eredménye az egyre több érdeklődő és vásárló.

Sajtótermékek, ahol már megjelentek az általunk képviselt témák

(a teljesség igénye nélkül)

Szolgáltatásaim

Vegyük fel a kapcsolatot!

Kérdés, kérés esetén az alábbi elérhetőségeken találsz meg, illetve az űrlap segítségével is eljuttathatod hozzám az üzenetedet.

Koczka Máté PR és Sajtó szakértő

Újságíró vagy?

Töltsd ki, ha szívesen kapnál tőlem sajtóközleményt!